Átadtuk a Pünkösdi Jótékonysági Vásár bevételét

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság idén pünkösdkor is megszervezte hagyományos jótékonysági vásárát. Köszönhetően a vásárlóknak, az idei évben az eddigieknél nagyobb bevételt könyvelhettünk el: összesen 116 170 Forintot tudtunk jótékony célra felajánlani.

Idén egy nagyon rossz körülmények között élő sárospataki családnak gyűjtöttünk. Az ő lakhatási körülményein szerettünk volna segíteni. 2017. június 12-én hétfőn átadtuk az adományt a családnak. Megható volt látni, hogy egy egyszerű segítő gesztusnak mennyire örültek. Nem elsősorban a pénznek – bár az adománynak is jó helye lesz, mert ennek segítségével jobb körülmények közé tud költözni család – de annak is, hogy akkor, amikor más semmi jóra nem számíthattak, valaki gondolt rájuk. Annak, hogy az adományért semmilyen viszonzást nem kértünk: minden érdek nélkül egyszerűen csak adtuk. Ennek az örömnek, meghatódottságnak a látványa bőven elegendő viszonzás volt mindenkinek, akik a jótékonysági vásár megszervezésén, sikerén dolgoztak.

A család nevét, kérésükre, nem hozzuk nyilvánosságra, nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe hozni őket, ill. hogy bármilyen negatív következménye legyen a mi egyszerű, segítő szándékunknak.

Köszönjük mindenkinek a munkáját, aki szabadidejét ajánlotta fel ezen cél megvalósításához, és azoknak is, akik vásárlásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy egy család életét valamennyire megkönnyíthessük.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság elnökségének nevében Lastóczkiné Kájel Gabriella elnök és Kelecseny Mónika ügyvezető elnök