A gyógyító Szent Erzsébet

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság Szent Erzsébetről szóló előadássorozatot hírdetett. Az első előadás 2018. október 9-én volt, "A gyógyító Szent Erzsébet" címmel Lastóczkiné Kájel Gabriella, a Társaság elnöke beszélt Szent Erzsébet csodáiról. A "Magyarország virága" című kötet alapján mutatta be a gyógyító Szt. Erzsébetet. Ez a könyv azért is különleges, mert ez a könyv Erzsébet élete mellett tartalmazza a szentté avatási per iratait, köztük a négy szolgálólány tanuvallomását. Főként ez utóbbiakból ismerhetjük meg azokat a csodákat, amelyek még Szent Erzsébet életében, ill. már a halála után történtek. 

A Társaság elnöke három részre bontotta Erzsébet gyógyító tevékenységét. Elsőként a még életében történt csodák közül válogatott. Erzsébet nem csak anyagiakkal támogatta bőkezűen a rászoruló embereket, hanem szó szerint részt vállalt a testi ápolásukban, a lelki támogatásával pedig visszaemelte őket a méltóságukba. A második részben megismerhettük mélységes imádságban kieszközölt gyógyításait, végül pedig a temetésének és szentté avatásának idejében bekövetkezett közbenjáró gyógyításait.  

A második előadásban Szent Erzsébet lelkiségéről hallhatunk majd bővebben, 2018. november 14-én. Mindenkit szeretettel várunk a további előadásokra is.