Kosztümkölcsönzés a XXI. Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnepre

Idén is lehetőség van bekapcsolódni a pünkösdvasárnapi történelmi menetbe, melyre 2013. május 13-17. között minden nap 15-18 óráig kölcsönzünk középkori kosztümöket a Szent Erzsébet Házban.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Történelmi Társaság 1996 óta szervezi a Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnepet. A színes programok közül kiemelkedik a pünkösdvasárnap délutáni történelmi menet, mely érintve a város forgalmas pontjait Szent Erzsébet életéről misztériumjátékot mutat be. A menetben láthatóvá válik a 13. század társadalmának minden rétege, az előkelőktől a legszegényebbekig, vagyis a díszes ruhák mellett megjelennek az egyszerűbb polgári viseletek, sőt a darócba öltözött mezítlábas koldus is. 

Szeretettel hívjuk a sárospatakiakat és a környékbelieket, hogy vegyenek részt minél nagyobb számban a történelmi menetben és öltözzenek Szent Erzsébet korát megidéző kosztümbe. A MENET ÚTVONALA A MŰVELŐDÉS HÁZA  ELŐTTI FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK MIATT AZ ÉVEN MEGVÁLTOZIK. Ezért kérünk mindenkit, hogy a szombati főpróbára feltétlenül jöjjön el.

 

A kosztümkölcsönzés ideje és helye:

2012. május 13-17., hétfő-péntek, 15-18 óráig

Szent Erzsébet Ház (Sárospatak, Szent Erzsébet u. 13.) I. emelet